Home » Nieuws » Startnotities Ring Utrecht en knooppunt Hoevelaken

Startnotities Ring Utrecht en knooppunt Hoevelaken

geplaatst op 4 december 2008

Klik hierboven voor de video van de Ring Utrecht 

 

Van 5 december 2008 tot en met 30 januari 2009 lagen de startnotities Ring Utrecht en knooppunt Hoevelaken ter visie. Gedurende deze periode was inspraak op deze startnotities mogelijk. Geinteresseerden en belanghebbenden kregen tijdens diverse informatieavonden de gelegenheid vragen te stellen over de plannen en in te spreken.
 

Het verkeersaanbod in Nederland blijft groeien. Dit leidt steeds vaker tot problemen met de doorstroming van het verkeer, ook en vooral in de regio Midden-Nederland. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn de Ring rondom Utrecht en het knooppunt Hoevelaken. Het opstellen en publiceren van een Startnotitie is een eerste stap om tot een betere doorstroming op en rond deze knelpunten te komen. Door middel van een planstudie wordt besluitvorming voorbereid om te komen tot aanpassing van de infrastructuur.


VERDER
De planstudies van de Ring Utrecht en knooppunt Hoevelaken maken deel uit van een groter geheel, namelijk het samenwerkingsprogramma VERDER, mobiliteit in Midden-Nederland. Binnen VERDER zijn twee overkoepelende Pakketstudies opgestart, de Ring Utrecht (A2, A27, A12 en N230) en de driehoek Utrecht – Hilversum – Amersfoort. In de Pakketstudies onderzoekt VERDER diverse maatregelen op hun bijdrage aan een betere bereikbaarheid van de regio. Deze planstudies zijn een van de maatregelen. Naast maatregelen voor de weg kijkt VERDER ook naar de verbeteringen van het openbaar vervoer en mogelijkheden voor fietsers.


Startnotitie Ring Utrecht (8,5 MB)

Samenvatting Startnotitie Ring Utrecht (0,7 MB)

Startnotitie Knooppunt Hoevelaken (5,6 MB)

Samenvatting Startnotitie Knooppunt Hoevelaken (0,5 MB)

Informatieavonden Startnotities (0,05 MB)
 


Deel dit nieuwsbericht: