Home » Nieuws » Tram naar Uithof stap dichterbij

Tram naar Uithof stap dichterbij

geplaatst op 2 januari 2012

Ontwerp is maakbaar

 

Bestuur Regio Utrecht (BRU) en gemeente Utrecht hebben overeenstemming bereikt over ontwerpoplossingen voor de inpassing van de Uithoflijn, met name in het Stationsgebied. Er ligt nu een ontwerp voor de trambaan dat maakbaar is binnen de gestelde financiële kaders. Dit was een noodzakelijke stap richting de voorbereiding van het Uitvoeringsbesluit Uithoflijn door het Algemeen Bestuur BRU in het voorjaar 2012.

De oplossingen garanderen bovendien de voortgang van projecten in het Stationsgebied. In juni nam BRU al een principebesluit voor de tram, maar er bleken nog resterende vragen te zijn over de inpassing van de baan. De passage onder de nieuwe Bibliotheek++ en de inpassing in de OV Terminal waren daarvan de meest in het oog springende.
 
De oplossingen worden nu verwerkt in het ontwerp (VO+) dat begin 2012 gereed is. Dan is ook het Financieel Plan en de bestuursovereenkomst tussen BRU en gemeente afgerond. Daarmee wordt aan alle gestelde voorwaarden voldaan, zodat naar verwachting het Algemeen Bestuur van BRU voorjaar 2012 een definitief besluit kan nemen over de aanleg van de verbinding tussen Utrecht CS en De Uithof als tramlijn.
 
BRU en gemeente Utrecht gaan gezamenlijk door de overige voorbereidende werkzaamheden. Reizigers zullen als gepland begin 2018 met de tram naar De Uithof kunnen reizen.
 
Lees verder op de projectpagina van de Uithoflijn. De Uithoflijn is één van de ruim honderd maartregelen in het VERDERpakket.


Deel dit nieuwsbericht: